Tuinonderhoud Sint-Amandsberg

Op zoek naar een firma die tuinonderhoud in Sint-Amandsberg kan uitvoeren? Lees onze uitgebreide informatie over de mogelijkheden en maak gebruik van onze handige offertesysteem.

Altijd een verzorgde tuin

Vanaf de eerste streepjes zon verschijnen, zitten we graag in de tuin. En dan liefst een mooie, verzorgde hof. Het is er lekker vertoeven en het biedt een fraai uitzicht! Niet iedereen is helaas gezegend met groene vingers. Daarnaast vraagt tuinonderhoud behoorlijk wat van uw tijd: de gazon moet om de zoveel weken gemaaid worden, en ook takken en hagen moet u regelmatig snoeien. Ziet u tekens op tegen dat werk? Een tuinman uit Sint-Amandsberg neemt de zorgen van het tuinonderhoud van u over, zeker wanneer u opteert voor een onderhoudsplan met periodiek onderhoud. Een kleine of grote tuin, een hovenier weet wat ermee aan. Bent u nieuwsgierig naar wat er allemaal onder tuinonderhoud valt en wat de prijs daarvoor is? Alle nuttige informatie over tuinonderhoud vindt u hier.

Hoe werkt onze website?

Tuindelen.be is een website waar u veel informatie kunt vinden over de grote, kleine en algemene tuinwerken. Daarnaast hebben wij een offertesysteem opgezet waar u de prijzen van verschillende professionals en bedrijven voor diverse tuinwerken kunt vergelijken. Dit systeem is geheel gratis en vrijblijvend. Het kost u dus niets om meerdere prijsoffertes voor uw tuinproject te ontvangen. Wij matchen u dus aan geïnteresseerde bedrijven, wij blij, firma’s blij, maar het belangrijkste: u blij!

Het werkgebied voor tuinaanleg is:

De gemeente Gent

Plaats: Sint-Amandsberg
Deelgemeenten: Gent, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Ledeberg, Gentbrugge, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde
Website van de Stad Gent
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Wachtebeke, Lochristi, Destelbergen, Melle, Merelbeke, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deinze, Lievegem, Evergem en Zelzate

Wat klanten zeggen over ons initiatief…

tuinonderhoud Sint-Amandsberg

“Wij houden ontzettend van onze grote tuin, maar vinden het tuinonderhoud het minst leuke. Alle vogeltjes, egeltjes en af een toe een eekhoorn daar doen we het voor. Dankzij de hoveniers die we hier hebben gevonden kunnen we de werken uitbesteden die we echt niks vinden. Ideaal!”

– Tevreden klant uit omgeving Sint-Amandsberg

Wat zijn de voordelen van tuinonderhoud in Sint-Amandsberg uitbesteden?

Een tuin groeit, en dat vraagt nu eenmaal aandacht. Professioneel tuinonderhoud door een tuinman of hovenier uit regio Sint-Amandsberg biedt heel wat voordelen. We sommen er enkele op:

  • Een verzorgde tuin het hele jaar door
  • Sommige taken zijn moeilijk uit te voeren, denk maar aan grote snoeiwerken, het vellen van bomen, verticuteren en dergelijke. Dit doet u niet zomaar zelf. Een tuinman is een vakman met de vereiste ervaring en kennis om ook deze moeilijke taken uit te voeren.
  • Uw planten en bomen ontvangen de verzorging die ze verdienen
  • U bespaart geld en tijd. Een voordelig onderhoudscontract is bijvoorbeeld handig, zo betaalt u per onderhoudsbeurt een lagere prijs.

Onderhoudsvrije tuin

Aan een onderhoudsvrije tuin hebt u zo goed als geen werk. Iets voor u? Maak dan bij de aanleg of renovatie van uw tuin een slim plan op. Een tuinman of tuinarchitect kan u helpen bij dit ontwerp. Een onderhoudsvrije voortuin is gemakkelijk te realiseren. U kan kiezen voor tegels en zo een grotere parkeerplaats creëren. Ga voor grote tegels zodat u minder onkruid moet verwijderen. U kan de bestrating trouwens afsluiten met cement. Zo krijgt onkruid helemaal geen kans. Andere manieren om onkruid te vermijden is door de bodem te bedekken met boomschors, cacaodoppen, grind of schelpen. Een gegoten betonvloer is vandaag eveneens hip. Met deze egale en harde vloer zit u op dat vlak goed. Wilt u toch wat groen, kies dan siergrassen die weinig onderhoud nodig hebben. Kunstgras is handig. Het moet niet gemaaid worden en kan ook niet uitdrogen.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Wie zijn weekends liever niet al werkend in de hof doorbrengt, kiest beter voor een doordacht aangelegde tuin. Zo zijn er heel wat plantensoorten die niet veel onderhoud vragen. Daarnaast is het raadzaam uw tuin op zo’n manier in te delen dat u een goed overzicht bewaart: ga bijvoorbeeld voor twee derde groen en één derde bestrating. Let wel op, overdrijf niet met bestrating. Mensen denken vaak onterecht dat dit minder werk is. We zeggen onterecht want onkruid en groene aanslag op de tegels verwijdert u best regelmatig. Een andere tip voor een onderhoudsvriendelijke tuin in Sint-Amandsberg is grind. Hoewel de aanleg ervan arbeidsintensief is, hebt u er daarna weinig tuinonderhoud aan. Het enige wat u af en toe moet doen is het losharken van het grind om te voorkomen dat het waterdoorlatend wordt.

Bekijk het eindresultaat

Botanische tuin in Antwerpen

Bloementuin in Brussel

Welke tuinwerken vallen onder tuinonderhoud?

Een tuin beweegt, het groeit onophoudelijk. De wisselende seizoenen zorgen daarbij voor vorst, droogte en hitte. Plantenziektes en ongedierte vinden hun weg altijd naar het groen. Ze richten bijgevolg wel eens schade aan. Een tuinman neemt met plezier het tuinonderhoud voor zijn rekening, maar welke tuinwerken vallen daar dan precies onder?

Boomverzorging in Sint-Amandsberg

Een boom heeft stiekem meer onderhoud nodig dan u zou verwachten. U moet de takken snoeien, verwijderen, klimop verwijderen, haardhout maken enzovoort. Iedere soort heeft daarbij zijn eigen kenmerken. Een professionele tuinman weet gelukkig welke verzorging wanneer geschikt is voor uw groene vrienden.

Bomen snoeien

Een mooie boom moet regelmatig gesnoeid worden. En die snoeiwerken voert u best met de nodige voorzichtigheid uit. Een tak verkeerd afzagen kan grote gevolgen hebben. Bomen snoeien is geen klus zonder gevaar. Zeker wanneer het hoge en grote takken betreft, laat u dit karwei beter over aan een professional zoals een hovenier, tuinman of boomverzorger uit Sint-Amandsberg. Bovendien kan de tuinman u adviseren in de vorm, frequentie en periode wanneer u uw bomen best laat onderhouden. 

Bomen vellen

Een te grote boom kan een nachtmerrie voor uw tuin zijn. Want hoe groter, des te moeilijker het onderhouden wordt. Om de boom goed te snoeien moet op een ladder gaan staan, dit is, zeker in combinatie met een kettingzaag, behoorlijk gevaarlijk. Soms zit er maar één ding op: de boom vellen. Dit is een riskante onderneming waarvoor u de nodige apparaten nodig hebt. Het is verstandig een hovenier in te schakelen bij het vellen.

Zoekt u een hovenier of tuinman voor tuinwerken in Sint-Amandsberg?

Vraag prijsoffertes op van meerdere firma’s voordat u iemand inhuurt. Zo krijgt u een goed inzicht in de prijzen voor tuinwerken en kan u tot wel 30% besparen op de kosten van uw tuinproject!

Gazon onderhouden in Sint-Amandsberg

Gras zorgt bij veel mensen voor kopzorgen. Wie droomt er nu niet van een groene en gezonde gazon? Dit komt er niet vanzelf. De bodem met de nodige voedingsstoffen is belangrijk, maar doet de truc niet alleen. Uw gazon heeft ook zon en water nodig om te groeien. Maar liefst niet te veel van de twee. Zit u soms met de handen in het haar? Een tuinman is de helpende hand in uw tuinonderhoud.

Gazon maaien

Om een mooi gazon te krijgen, moet u het regelmatig maaien. Dit is een van de tuinwerken in Sint-Amandsberg die de meesten niet leuk vinden, of waar ze de tijd simpelweg niet voor vinden. Laat het karwei gerust over aan een professional. Een tuinman weet bovendien welke lengte geschikt is voor uw gras. Kiest u voor een periodiek tuinonderhoud via een onderhoudsplan, kan de hovenier echt het beste uit uw gazon halen.

Gazon kalken

Na enige tijd verzuurt iedere bodem. Lichte verzuring is geen probleem, maar een te is altijd te. Wacht niet totdat het te laat is. Een verzuurde bodem is ongezond voor uw gazon. Door jaarlijks wat kalk te strooien, houdt u de ph-waarde van de bodem optimaal. Uw gras zal sterk en snel groeien. Mossen daarentegen helemaal niet, want die groeien niet goed op een kalkrijke bodem.

Gazon verticuteren

Om goed te groeien heeft gras nood aan zuurstof en voedingsstoffen. Door te verticuteren komt u tegemoet aan deze noden van uw gazon. Verticuteren doet u best twee maal per jaar: in het voorjaar rond maart/april en nogmaals in september/oktober. Dit is rond de groeiperiode voor gras, op die manier kan het optimaal herstellen. Zo houdt u het daarnaast ook mosvrij. Verticuteren is toch een hele klus.

Gazon ontmossen

Mos in uw gazon? Indien dit niet al te veel is, kan het opgelost worden met antimosmiddel. De beste periode om dit te doen is april of september, net zoals met het verticuteren. Maai het gras enkele dagen op voorhand, zodat de resten goed afgevoerd zijn. Verwijder vervolgens het mos bij het verticuteren. Ook dit is een van die tuinwerken die men graag en best uitbesteedt aan een professionele tuinman.

“Ik houd ontzettend van bloemen en de roos is mijn favoriet. Om mijn stadstuin in optima forma te houden had ik een tuinman nodig om de tuinwerken uit te voeren die ikzelf niet kan. Handig om hier offertes op te vragen en uurprijzen te kunnen vergelijken.”

– Tevreden klant over onze dienstverlening – Tuin in regio Sint-Amandsberg

Hagen snoeien in Sint-Amandsberg

Wat is het geheim van een nette, volle haag? Eén antwoord: regelmatig snoeien en verzorgen! Daarbij is het handig als u kaas hebt gegeten van snoeitechnieken, de juiste timing en goed materiaal. Een hovenier of tuinman weet hier alles van. Afhankelijk van soort tot soort weet hij/zij wanneer het tijd is voor een snoeibeurt. Zo blijven uw hagen er bossig en weelderig uitzien.

Reinigen van tuinpad, oprit of terras

Een tuinpad, oprit of terras kan er al eens rommelig bijliggen, zeker in de herfst en winter. Koude en regen zorgen ervoor dat algen en mos zich tussen de voegen van de tegels nestelen. Om die reden is het voorjaar hét geschikte moment om uw tuinpad, oprit of tegels te reinigen. Dit is een van de tuinwerken die u kan uitbesteden.

Nieuwe aanplantingen

Naast het onderhouden van uw gazon, hagen, bomen en terras, zorgt een tuinman er ook voor dat er nieuw groen bijkomt. Wilt u wat nieuwe struiken zetten? Een vakman kan u hier goed in bijstaan. Niet alleen voert hij de aanplantingen uit, hij geeft ook advies over welke soorten waar goed gedijen en stelt een onderhoudsplan op.

Onkruid wieden

Wie denk aan tuinwerken, denkt ongetwijfeld meteen aan onkruid wieden. Wie heeft geen hekel aan dit klusje? Het is veel werk en kan belastend zijn voor uw rug. Maak het jezelf wat gemakkelijker en laat iemand komen voor tuinonderhoud in Sint-Amandsberg. Niet alleen zal hij uw onkruid wieden, hij zal het ook preventief behandelen. Want vermijden is altijd beter dan genezen.

Algemene snoeiwerken

Uiteraard kan u bij een hovenier ook terecht voor de algemene snoeiwerken van hagen, struiken en bomen. Zo hoeft u zelf niet al het nodige materiaal verzamelen én bent u er zeker van dat het degelijk gedaan wordt.

Vijver onderhouden

Zelfs een vijver moet u verzorgen. Welke type verzorging uw vijver nodig heeft, is afhankelijk van het jaargetijde. In het voorjaar en de zomer is er vooral veel werk. Denk maar aan de aanplanting van planten, vissen zetten en voeren, het water helden maken enzovoort. Tijdens de herfst en de winter gaat het vooral over het leefbaar houden van het water, zoals de afgestorven plantendelen verwijderen en het dichtvriezen van de vijver voorkomen.

Zoekt u een hovenier of tuinman voor tuinwerken in Sint-Amandsberg?

Vraag prijsoffertes op van meerdere firma’s voordat u iemand inhuurt. Zo krijgt u een goed inzicht in de prijzen voor tuinwerken en kan u tot wel 30% besparen op de kosten van uw tuinproject!

Insectenbestrijding

Insectenbestrijding behoort ook tot het pakket van de hovenier in Sint-Amandsberg. De oplossing is hierbij afhankelijk van welk soort insect u precies last heeft. Niemand heeft graag een zwerm bijen of wespen in de tuin. Een passend bestrijdingsmiddel is in dit geval dé oplossing.

Ongediertebestrijding in de tuin

Ratten, muizen, slakken, fruitvliegen,… Iedereen heeft er wel eens last van, maar wanneer ze in grote getallen onophoudend in uw tuin vertoeven, heeft u een probleem. Tijd om te denken aan ongediertebestrijding. Net zoals bij insectenbestrijding, is de remedie afhankelijk van het probleem. Met welk ongedierte heeft u te maken? Laat een tuinman komen. Hij zoekt een geschikt biologisch of chemisch bestrijdingsmiddel en lost het in no-time op.

Eenmalig of periodiek tuinonderhoud?

De knoop is doorgehakt, u wilt een beroep doen op tuinonderhoud via een tuinman. Dan doet de volgende vraag zich voor: periodiek of eenmalig tuinonderhoud? Indien uw tuin in Sint-Amandsberg enkel nood heeft aan een eenmalige, grote onderhoudsbeurt, kan u een tuinman laten komen voor een keer. De meeste mensen baten echter bij periodiek tuinonderhoud. Zo krijgt het groen de aandacht en de gepaste verzorging dat het nodig heeft, bij elk seizoen. Bovendien is de prijs voor periodiek tuinonderhoud ook interessanter. U gaat een onderhoudsplan aan waarmee u de kosten drukt ten opzichte van een eenmalige beurt. Het is raadzaam eens af te spreken met een hovenier/tuinman. Hij kan de noden van uw tuin goed inschatten. Dit is doorgaans seizoensgebonden. Indien nodig stelt hij een onderhoudsplan op. U kan meteen naar de prijs vragen.

Gemiddelde prijzen voor tuinonderhoud

De kosten van tuinonderhoud variabel. Dit omwille van de kostprijs van de materialen die gebruikt moeten worden, en de arbeidskosten van de tuinman of hovenier zelf. In het voorjaar heeft hij misschien meer werk dan in het najaar. De arbeidskosten maken het grootste deel van de prijs uit. Reken gemiddeld op een prijs van ongeveer €30,- tot 35,- per uur. Het interessant om bij verschillende firma’s in uw buurt offertes op te vragen. Zo kan u een goede vergelijking maken. Deze prijzen zijn gemiddelden per uur.

Soort tuinwerkenGemiddelde prijzen per uur/klus
Bomen snoeienvanaf €50,- per uur
Bomen vellen€200,- tot €300,-
Bomen verzorgen€40,- tot €50,-
Gras maaien€20,- tot €45,-
Gras kalken€35,- tot €55,-
Gras verticuteren€90,- tot €150,-
Gras bemesten en ontmossen€35,- tot €55,-
Hagen snoeienVanaf €30,- per uur
Hagen bemesten€35,- tot €55,-
Planten onderhoud€30,- tot €55,-
Vijver onderhoudVanaf €50,- per uur
Terras onderhoud€30,- tot €55,-
Tuinpaden onderhoud€30,- tot €55,-
Insectenbestrijdingvanaf €30,- per uur
Ongediertebestrijdingvanaf €30,- per uur
Uurtarief tuinaannemer€30,- tot €55,- per uur
Groot onderhoud€700 tot €1.000,-
Gemiddeld onderhoudscontract€600,- tot €1.500,- per jaar
DIt zijn richtprijzen om u een indicatie van de prijs te geven.

Wat is het verschil tussen een hovenier en een tuinman?

Tuinman en hovenier, deze twee worden vaak gebruikt als synoniemen. Dat klopt niet helemaal. Een tuinman in Sint-Amandsberg brengt uw tuin weer op orde. Hij voert allerlei tuinwerken en klusjes uit zoals snoeiwerken, boomverzorging, onkruid tussen de tegels halen enzovoort. Wilt u het ontwerp van uw tuin helemaal veranderen, dan moet u bij een hovenier zijn. Een hovenier kan u, net zoals een tuinarchitect, bijstaan in het opstellen van een nieuw ontwerp, bij het aanleggen of renoveren van de tuin. Lees hier alle informatie die wij hebben verzameld over een: tuinaanleg in Sint-Amandsberg.

Tips om de beste firma voor tuinonderhoud uit te zoeken

Wilt u een beroep doen op een tuinman of hovenier voor uw tuinonderhoud in Sint-Amandsberg? Dan is het nu tijd om de juiste man voor de baan te zoeken. Kijk naar welke dienstverleners er actief zijn in uw regio. Let er op of ze bij verenigingen of federaties zijn aangesloten. Hebben ze diploma’s gehaald? Welke prijs hanteren ze? En wat zit er allemaal in deze prijs? Houdt er rekening mee dat prijsverschillen wel tot 30% kunnen oplopen. Sommige tuinmannen kosten u echt wat meer. Vraag gratis en vrijblijvend offertes op, zodat u een goede vergelijking kan maken.

Vergelijk uurtarieven en bespaar op de kosten voor tuinaanleg!

De prijs van een tuinman geldt per uur. Deze bestaat onder andere uit de arbeidskosten én de kosten voor het gebruikte materiaal. Het is interessant de uurtarieven van verschillende aanbieders voor uw klus in tuinonderhoud naast elkaar te leggen. Zo heeft u uw tuinonderhoud in Sint-Amandsberg snel geregeld!

Vergelijk, net als vele andere klanten, de prijs van een firma voordat u deze inhuurt. Door lokale tuinmannen en hoveniers te vergelijken op prijs kunt u tot wel 30% besparen op de kosten van uw tuinwerken in Sint-Amandsberg.

100% gratis en geheel vrijblijvend. Geen verplichting, een win-win voor iedereen!